2014-04-28 10:11:38• hírek • Blikk.hu

10 milliót ért a Gyöngyhajú lány Kanye Westnek

Tavaly májusban az Omega tagjai a rajongóktól értesültek arról, hogy a Gyöngyhajú lány című számuk benne van Kanye West  új dalában. A döbbenetet fokozta, hogy a 21-szeres Grammy-díjas amerikai rapsztár Yeezus című új albumát harangozta be a New Slaves című felvétellel, amelyben 1 perc 26 másodpercen át hallható az 1969-es Omega-sláger.

- Örültem, hogy Kanye West lenyúlta a Gyöngyhajú lányt, hiszen ez mégiscsak azt igazolja, hogy maradandót alkottunk - mondta akkor Kóbor János (70), és nem feltételezte, hogy egy ilyen nagy sztár legalább utólag ne akarná tisztázni a szerzői, és előadói jogi helyzetet.

Az amerikai énekes albuma tavaly június 18-án került boltokba, de a lemezt forgalmazó Universal Music a magyar sláger ügyében nem tett lépéseket. Ezek után a hangfelvétel jogtulajdonosa, a Hungaroton, közvetítő segítségét kérte.

- Szerencsénkre, az USA-beli partnerünk, a Naxos el tudott járni a vitás kérdés rendezésében, és olyan összegben sikerült megállapodni, mely az esetleges peres úton való rendezés esetén a maximális, amerikai törvényeknek megfelelő juttatással hasonló nagyságrendű - válaszolta kérdésünkre Porkoláb Péter, a Hungaroton vezetője.

A teljes cikket itt olvashatod el!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: